Back to Nyheder

Litteraturfestivalen Avisen Live rykkede ind i Porten

Hele området i og bag det gamle værksted viste sig som et ideelt sted at holde festival.

June 5, 2022
By

Kl. 13 den 4. juni åbnede festivalen Avisen Live med en dobbeltledersektion af Georg Metz og Geeti Amiri og var allerede fra starten særdeles hyggelig med masser af solskin, blødelænestole og sofaer, drinks og uformel stemning. De to satte dagens ambitiøse program i gang, der vekslede mellem litteratur, musik, kunst og god mad helt frem til kl. 19, hvor festivalen lukkede ned. 

Det blev en alsidig dag, hvor forfattere som Josefine Klougart, Kristina Nya Glaffey, Emeli Bergman, Ursula Andkjær Olsen, Liv Maria Lív Maria Róadóttir Jæger fra Færøerne m.fl. diskuterede og læste op - ofte sammen med husmusiker Anders Stig Møller - og i samtale med folk fra andre brancher og fag, som f.eks. virolog Anders Fomsgaard.

Imellem eller under de mange indslag flød folk i sofaerne på gårdspladsen foran værkstedet, hvor festivalens hovedscene var bygget til dagen. Flere slængede sig også på græsset mellem de gamle fængselsbygninger mellem træer og hegn. Festivalen bevægede sig også ind i fængslets gård med oplæsning inde i fængslets indre gård og undervejs var der også alt fra croquis til musik og poesi i det nedlagte værksted.

Publikum benyttede sig også flittigt af den lokale kaffebod, Kaffe & Grums, der var rykket med ind i Porten - og midtvejs var der fællesmiddag. Hele dagen kunne man også følge med i kunstner Anders Reventlovs bestræbelser, da live-malede på en campingvogn.

Dagen lukkede en koncert med Skammens Vogn og med et løfte fra arrangørerne om at vende tilbage til Porten til næste år med endnu en version af Avisen Live.

Her kan du se fotos fra dagen (fotograf Jon Bjarni Hjartarson)

Read more posts

Hold dig opdateret

Modtag nyheder om begivenheder i Porten og den kommende bydel Vridsløse.