Back to Nyheder

Porten åbner for første gang for koncerter

I forbindelse med Vestegnens Kulturuge vil Porten den 15., 16. og 17. september danne rammerne om spektakulære lysinstallationer og musik.

September 13, 2022
By

Vridsløselille Statsfængsel og den tilhørende fængselsgrundtransformeres over de kommende år til en levende og grøn bydel. Som led i udviklingen bliver en stor del af de gamle fængselsbygninger centrum for et nyt kulturelt samlingspunkt, Porten, der er navngivet efter den ikoniske Port, som Egon Olsen fra Olsen Banden så ofte kom ud af.

Og mens der fortsat vil gå år, før de første nye indbyggere kan flytte ind i den nye bydel Vridsløse, kommer der allerede nu liv i Porten. Den 15., 16. og 17. september vil Panoptikon, det centrale rum midt i fængslet, blive fyldt med flotte lysinstallationer og levende musik fra nogle af landets mest spændende, elektroniske musikere.

Det er spillestedet Forbrændingen, der har inviteret musikere og det audiovisuelle artistkollektiv Vertigo, og de besøgende kan se frem til at opleve elektronisk musik fra Den Sorte Skole, Julie Pavon og musikskoleprojektet Elektriske Impulser.

Byudvikler Sofia Buus-Hansen fra entreprenør og byudviklingsvirksomheden A. Enggaard - der står bag Porten og udvikler den nye bydel sammen med Freja Ejendomme og PKA -ser frem til åbne Porten for kulturelle oplevelser:

- I uge 37 åbner vi en helt særlig del af Porten, nemlig til det helt centrale rum i fængslet, Panoptikon, som for første gang vil blivefyldt med musik og koncertglade mennesker. Det bliver på mange måder en kickstart af Porten som nyt kulturelt samlingspunkt, og vi ser frem til sammenmed vores samarbejdspartnere, at samle såvel Vestegnen som hele København omhyggelige og spændende aktiviteter og oplevelser.

Porten er fortsat under udvikling og vil ifølge Sofia Buus-Hansen med tiden danne rammerne om café, galleri, værksted, museum, folkehus, aktivitetshal, lokal mikroproduktion, markedsdage, koncerter, popup-restauranter og meget mere.

Panoptikon giver unik oplevelse
Panoptikon er et rum, der er designet i en tid før moderne overvågning til, at én person kan overvåge alle fængslets fløje. Rummets udformning giver en helt særlig akustik og dermed enestående rammer om elektronisk musik i et audiovisuelt setup.

- At bringe disse artister sammen med Vertigo i sådan en unik ramme er en drøm, der går i opfyldelse. Alle aftener bliver så markante, at alle i rummet kommer til at huske dem i meget lang tid, fortæller dagligleder af Forbrændingen, Troels Kjeldgaard.

Eventen er en del af Vestegnens Kulturuge, der siden 2013 har været en tilbagevendende festival, der løber over 10 dage i september. Kulturugen har til formål at skabe oplevelse med kunst og kultur for kommunernes borgere og samtidig nuancere omverdens billede af Vestegnen. Der vil være mulighed for at opleve koncerterne i Porten både den 15., 16., og 17.september 2022, og billetter kan købes nu via Forbrændingens hjemmeside.

 

Read more posts

Hold dig opdateret

Modtag nyheder om begivenheder i Porten og den kommende bydel Vridsløse.