Back to Nyheder

Kom til kickstart på idékonkurrence for navngivning af Vridsløses pladser og veje

Den 28. marts inviterer parterne bag Vridsløse til et kickstart-arrangement på en idékonkurrence, hvor alle kan byde ind med navneforslag

March 15, 2023
By

OBS. Arrangementet vil blive afholdt i fængslets nye kirke (find vej via skiltning ved den grønne port for enden af Egon Olsens Vej) den 28. marts fra 18.30-20.00.

Mens navnet på den kommende bydel, Vridsløse, samt på bydelens levende samlingspunkt for iværksætteri, kreativitet og fællesskab i og omkring de gamle fængselsbygninger, Porten, ligger fast, mangler der fortsat navne til bydelens kommende pladser, veje, bydelens hovedsti og byrum.

De navne skal nu findes via en idékonkurrence, hvor A. Enggaard, Freja Ejendomme og PKA, der står bag udviklingen af Vridsløse, inviterer borgere i Albertslund såvel som foreninger og andre med interesse for områdets udvikling til at komme med deres bud på navne til i alt fem pladser, fire byrum, bydelens gennemgående sti samt vejene i bydelens fem kvarterer.

Konkurrencen skydes i gang ved et kickstart-arrangement, der afholdes i fængslets nye kirke den 28. marts fra kl. 18.30-20.00, hvor deltagerne også får mulighed for at være med til en navngivningsworkshop. Er man interesseret, kan man fra kl. 17.30 – 18.15 komme på en rundtur og høre om de kommende boligkvarterer og byrum. Vi mødes ved den nye kirke, og alle er velkomne.

I forbindelse med konkurrencen er der etableret en navngivningsgruppe, der udgøres af en repræsentant fra Kroppedal Museum, Lokalhistorisk samling, Vridsløselille Fængsels Venner, Kulturøkologisk Forening samt naboer til Vridsløse og en politisk udpeget repræsentation for kommunalbestyrelsen i Albertslund Kommune i form af Tina Messaoud fra SF og Marianne Burchall fra Socialdemokratiet.

Til kickstart-arrangementet vil Kroppedal Museum fortælle om navngivning i Albertslund i et historisk perspektiv, mens Vridsløselille Fængsels Venner vil give et indblik i nogle af de centrale personer og funktioner fra fængselshistorien og Kulturøkologisk Forening vil sætte fokus på områdets særlige natur.

Konkurrencen vil løbe frem til den 25. april, hvorefter navnegruppen vil vurdere de indkomne forslag. Forventningen er at kunne præsentere navneforslag ved et arrangement i juni.

Read more posts

Hold dig opdateret

Modtag nyheder om begivenheder i Porten og den kommende bydel Vridsløse.