Back to Nyheder

Internationale skatere indtog Vridsløse

Skateboardfestivalen Copenhagen Open, der siden 2007 har fundet sted forskellige steder i København, var den 17. juni forbi Vridsløse.

June 29, 2022
By

Professionelle skatere fra den internationale elite, publikum og skateboard-fans fra hele verden har i denne måned boltret sig i København til Copenhagen Open.

Copenhagen Open er en skateboardfestival, der hvert årstrækker sig over flere dage på en række forskellige lokationer i København med opvisninger, konkurrencer og meget mere. I år var det det tidligere Vridsløselille Statsfængsel i regi af Porten, der var festivalens helt særlige lokation.

Copenhagen Open tiltrækker flere professionelle skatere end noget andet skateboard-event i verden, og med dem følger mange internationale medier. En af ambitionerne med festivalen er at promovere Storkøbenhavn som en vigtig scene og udbyder af kultur- og storbyliv med internationalt format.

Copenhagen Open har eksisteret siden 2007, hvor det startede som en mindre konkurrence i CPH Skatepark. Festivalen er herfra vokset til at være en af de mest anerkendte skateboard-begivenheder i verden. Det er frivillige kræfter, der hvert år og med hjælp fra forskellige støtter og sponsorer får stablet arrangementet på benene.

Omkring 1.500 deltagere
Årets skateboardfestival tiltrak omkring 1.500 deltagere til Vridsløselille Statsfængsel. Også flere albertslundere var mødt op for følge begivenheden. En af dem var Lena Corselli, der er nabo til fængslet, og som glædede sig over den gode stemning:

- Sikke en aften! Jeg var dybt imponeret over, at der kom folk fra Brasilien, Australien, USA, Japan, Portugal, Tyskland for blot at nævne nogle. Der var sådan en god stemning, og det var dejligt at se fængslet blive brugt til så meget glæde og kreativitet ,siger hun.

Det er entreprenør- og byudviklingsvirksomheden A. Enggaard, der sammen med Freja Ejendomme og PKA står for udviklingen af den nye bydel Vridsløse på den 160.000 kvadratmeter store fængselsgrund. Skateboard-eventet i fængslet lykkedes i tæt samarbejde mellem A. Enggaard, Albertslund Kommune og Copenhagen Open.

Frihed og fællesskab i Porten
Ifølge Sofia Buus-Hansen, byudvikler i A. Enggaard, kan både lokale albertslundere og folk fra hele Storkøbenhavn se frem til endnu flere spændende begivenheder med det gamle fængsel som omdrejningspunkt. De historiske fængselsbygninger og pladsen omkring den ikoniske grønne port omdannes nemlig til et levende centrum under navnet Porten, hvor kultur, kunst, fællesskaber og småerhverv vil udfolde sig i synergi med hinanden:

-Allerede inden første spadestik til de nye kvarterer og boliger i Vridsløse er taget, er vi i fuld gang med at transformere fængslet fra lukket institution til åben bydel. Selvom Copenhagen Open selvfølgelig er et helt særligt event, både i kraft af den unikke stemning og store tilslutning, var arrangementet et fornemt billede på den frihed og det fællesskab, som både i større og mindre skala vil præge området i fremtiden. Det var rigtig stort at opleve, hvordan deltagere fra hele verden indtog fængslet og fik det at leve, siger Sofia Buus-Hansen. 

Læs mere om Copenhagen Open og se billeder og videoer fra dette års og tidligere arrangementer på Facebook og Instagram. Følg også med i kommende arrangementer i Porten på Instagram og tilmeld dig nyhedsbrevet på www.vridsloese.dk.

Se en video fra dagen her:

Se fotos fra dagen her:

 

Read more posts

Hold dig opdateret

Modtag nyheder om begivenheder i Porten og den kommende bydel Vridsløse.