Back to Nyheder

Ny endagsfestival sætter berømt Vestegnsfængsel på det kulturelle landkort

Endagsfestivalen Gennem Porten introducerer Porten i Albertslund som nyt kulturelt knudepunkt på Vestegnen. Oplev Phlake, Rune Rask m.fl. d. 27. maj.

March 22, 2023
By

Porten i Vridsløse er et nyt levende samlingspunkt for iværksætteri, kreativitet og fællesskab, etableret i det tidligere Vridsløselille Statsfængsels ikoniske rammer med plads til store og små oplevelser. Etableringen af Porten sker i forbindelse med, at den gamle lukkede fængselsgrund over de kommende år udvikles til en ny, levende bydel med grøn profil og en tydelig forankring i områdets historie.

Bag udviklingen af den nye bydel, Vridsløse, står entreprenør- og byudviklingsvirksomheden A. Enggaard, pensionskassen PKA og statens ejendomsselskab Freja Ejendomme i samarbejde med Albertslund Kommune.

Festivalen Gennem Porten vil være første store markering af Portens åbning og de nye muligheder,  det ikoniske gamle fængsel tilbyder. Gennem et todelt program vil festivalen showcase lokale aktører og præsentere et fremtrædende musikalsk line-up.

Fra kl. 16-22 vil Plænen, Portens græsplæne på vestsiden, huse nogle af landets mest interessante acts, som vender hjem til Vestegnen. Den legendariske producer Rune Rask [Suspekt] og den storhittende popduo Phlake vil pryde plakaten som lokale helte. Derudover vil festivalen få besøg af den spirende hiphop-duo Trey & Zay og den P3-aktuelle rapper Mas, kendt for numrene ”Dårlig Vane” og ”Ovenpå”. Sidst men ikke mindst kommer rapperen Nøx, som de seneste år har markeret sig som én af de mest gennemslagskraftige live-acts på den danske hiphop-scene.

Festivalens musikalske acts præsenteres af aftenens konferencier – den eminente rapper, DJ og Vestegns-original Champagne Bruce.

Forud for musikken vil der være Åbent Hus kl. 11-15 i Portens sydside med rundvisninger af den historiske bygning, familieshows med blandt andet tegnefilmshunden Bluey, møde med iværksættere og andre aktiviteter.

Hele dagen er det muligt at få mad og drikke fra lokale restauratører – bl.a. fra mikrobryggeriet Slowburn Brewing Co-op, der allerede flyttede ind på grunden sidste år.

”Gennem Porten er en fejring af lokalområdet og Porten som nyt kreativt samlingspunkt, skabt af kunstnere, iværksættere og ildsjæle med noget på hjerte. Vi har det seneste to år arbejdet hårdt på at kunne aktivere de historiske bygninger på en ny måde, og dette forår er vi klar til at åbne for flere nye venues og dermed til at tilbyde Albertslund og Storkøbenhavn helt nye oplevelser i det tidligere fængsel.” – Sofia Buus-Hansen, bylivsudvikler for A. Enggaard og ansvarlig for udviklingen af Porten.

Festivalen er arrangeret i samarbejde med spillestedet Forbrændingen, som udtaler:

"På Forbrændingen føler vi os meget privilegerede over at være med til dette ambitiøse projekt i det tidligere fængsel. Det er et område med en utrolig historie og et stort potentiale. Mange lokale artister har været igennem vores spillested, og det er en god følelse at kunne give dem en endnu større scene på deres hjemmebane og samtidig skabe en kæmpe folkefest. Dette line-up repræsenterer kun en brøkdel af al det talent og kultur, som Albertslund og resten af Vestegnen har at byde på." – Simone Perna, booker på Forbrændingen.

Læs mere: www.porten.dk

Program lørdag d. 27. maj

• Åbent hus – kl. 11 – 15.

Arrangementet er gratis, men billetter skal reserveres.

• Koncerter – kl. 16 – 22.

Billetpris: 405 kr.

Ungdomsbillet (under 25 år eller studerende): 295 kr.

Billetter sættes i salg mandag d. 20. marts.

Der er et begrænset antal ungdomsbilletter.

Line-up:

Phlake

Rune Rask

Nøx

MAS

Trey & Zay

Champagne Bruce [vært og konferencier]

Read more posts

Hold dig opdateret

Modtag nyheder om begivenheder i Porten og den kommende bydel Vridsløse.