Back to Nyheder

Rundvisninger i Vridsløselille fængsel (december/januar)

Porten åbner op for flere rundvisninger i december og januar. Bestil billetter her.

November 18, 2022
By

Rundvisning i Vridsløselille Statsfængsel i december og januar

Varighed: 1 time 30 minutter

Aldersgrænse: 12+ år

Pris: fra 100 DKK

Handicaptilgængelighed: Rundvisningen i fængslet egner sig ikke til kørestolsbrugere eller gangbesværede. 

Køb billetter HER

 

Vridsløselille Statsfængsel har i mere end 160 år stået som et kendt vartegn for både bydelen Albertslund og for danske og udenlandske Olsen Banden-fans.

Bygget på en øde mark i 1800-tallet stod det 15.000 m² såkaldte ’Forbedringshus på Vridsløselille Mark’ klar til indvielse i 1859. Her havde fangerne udsigt til en afsoning i komplet isolation bag den høje fængselsmur, der stadigvæk omkranser fængslets 30.000 m² areal den dag i dag.

Komplet med sine autentiske fangehuller, sikringsceller, isolationsgårde, volleyballbaner, købmandsbutik, kirke og uddannelsesforløb vidner fængslet ikke blot om grænsen mellem forbrydelse og straf og afsoning og resocialisering. Fængslet vidner også om en historisk lang udvikling i det danske fængsels- og straffesystem, hvor næsten hver en mursten i fængslet fortæller sin egen personlige historie.

Fængslet indgår nu i den totale forandringsproces for bydelen, og sammen med statens ejendomsselskab Freja Ejendomme og arbejdsmarkedspensionskassen PKA har byudviklingsvirksomheden A. Enggaard A/S fået overdraget nøglen til porten. 

 

Planerne for Vridsløses transformation fra lukket fængsel til åben bydel er allerede godt i gang. For øjeblikket huser fængslet DR, som optager deres næste drama-serie 'Huset' med bl.a. Sofie Gråbøl. Mikrobryggeriet Slowburn har i november etableret bryghus og slået dørene op for salg af øl. Mere aktivitet følger trop.

For at invitere alle interesserede med på rejsen, slår Vridsløse nu den ikoniske port op for en historisk rundvisning i dét der engang var, og dét der nu vil blive. Som noget helt unikt afholdes rundvisningerne i december og januar af tidligere fængselsansatte, som vil kombinere Vridsløses historiske nedslag med personlige anekdoter fra egen hverdag i det lukkede fængsel.

Der vil være rig mulighed for at stille spørgsmål til guiden, og blive klogere på livet bag den ikoniske grønne port.

Det er skidegodt, Egon!

Køb billetter HER

Read more posts

Hold dig opdateret

Modtag nyheder om begivenheder i Porten og den kommende bydel Vridsløse.