Back to Nyheder

Idékonkurrence for navngivning af pladser og veje i Vridsløse er skudt i gang

Du kan nu byde ind med dine idéer til navngivning af bydelens kommende pladser, veje, hovedsti og byrum.

March 28, 2023
By

Frem til og med 25. april afholder parterne bag udviklingen af Vridsløse – A. Enggaard, PKA og Freja Ejendomme - sammen med Albertslund Kommune en idékonkurrence, der skal munde ud i et samlet forslag til navngivning af forskellige dele af den kommende bydel.

For mens navnet på den kommende Albertslund-bydel, Vridsløse, samt navnet på bydelens levende samlingspunkt for iværksætteri, kreativitet og fællesskab i og omkring de gamle fængselsbygninger, Porten, ligger fast, mangler der fortsat navne til bydelens kommende pladser, veje, byrum og den gennemgående sti:

– Fængslet har altid haft betydning for Albertslund, fordi det ligesom var forstadiet til byen og dermed altid har været her. Nu skal området med fængslet have ny betydning for Albertslund. Kulturen er allerede flyttet ind, og snart begynder de første etaper af byggeriet. Udviklingen bliver godt for byen og spændende at følge. Jeg synes derfor også det er rigtig fornuftigt at invitere det omgivende samfund til at byde ind med navne til pladser, stier og veje. Det er absolut ikke uden betydning, og jeg ser frem til at se hvilke bud der kommer, siger borgmester i Albertslund Kommune, Steen Christiansen.

I idékonkurrencen kan du konkret komme med dine idéer til navngivning af fem pladser, fire byrum, bydelens gennemgående sti samt vejene i bydelens fem kvarterer.

- Der er naturligt en stor interesse for udviklingen af Vridsløse. Derfor er vi optagede af at give byens borgere og andre med interesse for området mulighed for at være med til at sætte deres præg på den nye bydels identitet, og vi er meget spændte på at se, hvilke gode bud der kommer ind, siger projektudviklingschef i A. Enggaard Morten Løgsted, der suppleres af Christina Jørgensen, der er adm. direktør i Freja Ejendomme:

- Når konkurrencen er afsluttet, vil idéerne blive vurderet med hjælp fra en kompetent navngivningsgruppe ud fra en række kriterier, som skal sikre, at navngivningen bidrager til at skabe en positiv identitet for hele bydelen såvel som de forskellige delområder.

Navngivningsgruppen udgøres af en repræsentant fra Kroppedal Museum, Vridsløselille Fængsels Venner, Kulturøkologisk Forening samt naboer til Vridsløse og en politisk udpeget repræsentation for kommunalbestyrelsen i Albertslund Kommune i form af Tina Messaoud fra SF og Marianne Burchall fra Socialdemokratiet. Albertslund Kommune vil desuden være involveret i forhold til kommunens kriterier for navngivning og myndighedsmæssige krav. I navngivningsgruppens screening af idéerne vil følgende kriterier være rettesnor for den endelige udvælgelse:

• Vridsløselille og fængslets historie skal være repræsenteret i en del af det samlede forslag.

• Navngivningen skal understøtte en særskilt identitet for hver af de 5 boligområder i Vridsløse.

• Der skal være sammenhæng i navngivningen imellem de enkelte boligområder.

• Navne kan med fordel være med til at formidle områdets tidligere historie.

• Navne skal være med til at skabe en positiv identitet for hele Vridsløse og for de enkelte boligområder.


På baggrund af en screening vil der blive udarbejdet et samlet navngivningsoplæg med navne til fem pladser, stednavne til fire byrum, navn til områdets gennemgående sti, samt bruttolister til vejnavngivningen. Den endelige navngivning af vejene - samt pladser hvis der tildeles adresser ud fra disse - bliver først lagt fast i forbindelse med udarbejdelse af lokalplaner for de enkelte områder.

De udvalgte navne vil blive offentliggjort ved et arrangement i juni.

Faktaboks: Byd ind med dine idéer, og deltag i lodtrækningen om en goodiebag

Alle deltagere, der udfylder hele spørgeskemaet, er med i lodtrækningen om 5 goodiebags med oplevelser i Vridsløses nye samlingspunkt for iværksætteri, kreativitet og fællesskab, Porten. Læs mere på www.vridsloese.dk/navngivning eller gå direkte til konkurrencen her.

Read more posts

Hold dig opdateret

Modtag nyheder om begivenheder i Porten og den kommende bydel Vridsløse.