Porten
- Det kulturelle centrum

De historiske fængselsbygninger og pladsen omkring den ikoniske grønne port omdannes til et levende centrum under navnet Porten.

Porten

Byliv, kultur og fællesskab  

Allerede inden første spadestik til de nye kvarterer og boliger, bliver Porten stedet, hvor Vridsløse møder omverdenen og omvendt: Albertslunderne, interessenter, gæster, samarbejdspartnere, publikum og turister, hvad enten de er Olsen Banden-fans eller bare nysgerrige.

Porten vil byde på fællesskab, sociale og kulturelle aktiviteter og oplevelser, leg og bevægelse. I Porten vil der være plads til foreningsliv, iværksætteri og kreativitet. Her kan eksempelvis komme café, galleri, værksted, museum, folkehus, aktivitetshal, lokal mikroproduktion, markedsdage, koncerter, pop up-restauranter og meget mere.

I Porten vil man fornemme den fysiske åbenhed, som fængselsmurene har stået i vejen for siden 1859, og det er her bydelens hjerte og kulturelle centrum skal finde sin plads henad vejen og blive trækplaster og samlingspunkt for hele Albertslund.

Med tiden vil det nok lyde "Vi mødes i Porten".

Forslag til et moderne folkehus i fængslets gamle kirke (Illustration: COBE)

Vil du være med?

Med udgangspunkt i Porten ønsker vi at skabe liv i det gamle fængsel før, under og efter den nye bydel etapevis tager form.

Kontakt os, og hør nærmere om mulighederne for at blive en del af Porten - både på kort og lang sigt.

Kontakt os