Back to Nyheder

Fra Statsfængsel til Rescue Zoo: Genbrug af hegn til velgørende formål

Gammelt fængselshegn får ny funktion og hjælper til et velgørende formål.

May 8, 2024
By

I en bemærkelsesværdig og velgørende handling har hegnet fra det nu nedlagte statsfængsel Vridsløselille fået nyt formål.

Det tidligere fængselshegn, der engang tjente det formål at holde indsatte inde, er transporteret til Odsherred Zoo Rescue, hvor det vil blive brugt til at sikre og beskytte dyr.

Det var byggeleder Martin Agger, der først fik idéen til at genbruge det gamle fængselshegn til et godt formål, i stedet for at lade det gode hegn gå til spilde:

”Alternativet var at skille sig helt af med hegnet og få en skrotpris for det. Men Odsherred Zoo Rescue hjælper dyr i nød, så vis det gamle hegn kan tjene et nyt og godt formål hos dem, så virker det, som det rigtige at gøre”, fortæller Martin.

Og initiativet mødte hurtigt opbakning fra kollegaerne i A. Enggaard, men også hos Vognmand Benny Rasmussen & Søn, som i forvejen hjælper til med byudviklingen i Vridsløse. Vognmandsfirmaet tilbød gavmildt at stå for transporten af det tunge hegn fra Albertslund til Odsherred Zoo og afholde udgifterne hermed, for at støtte den gode sag. Måske du har spottet Vognmand Benny Rasmussen og Søn på de danske veje, for deres lastvogne genkendes på den blå farve med PIXAR- og tegneseriefigurer på.

Med hjælp fra Vognmand Benny Rasmussen & Søn og A. Enggaard kan Odsherred Zoo Rescure nu se frem til 440 meter hegn uden omkostninger, og det er noget, som Odherred Zoo Rescure kan mærke:

”Odsherred Zoo Rescue havde ikke eksisteret uden sponsorer og frivillige mennesker. Vi er f.eks. også afhængige af overskudsmad og spildmad fra supermarkeder. Vi håber, at hegnet kan bruges til vores større rovdyr. Vi arbejder pt. på en tilladelse til at holde enten løver eller tigere, og her vurderer vi, at hegnet har den helt rette kvalitet. Samtidig er hegnet højt, hvilket er en fordel. Vi undersøger også muligheden for at bruge en del af hegnet til vores ene side, hvor vi mangler yderhegn”, fortæller Joan Thygesen, direktør og stifter af Odsherred Zoo Rescue.

Odsherred Zoo er et særligt zooanlæg, der fungerer som et velgørenhedscenter og adskiller sig fra traditionelle zoologiske haver. De er Danmarks første og eneste zoo og rescure center for eksotiske dyr i nød. Deres dyr kommer fra forsøgslaboratorier, illegal handel og tvangsfjernede dyr fra private eller overskudsdyr fra andre zoologiske haver.

Odsherred Zoo Rescure er akkurat ligesom andre udenlandske rescue centre, men i Danmark er der en lovgivning om, at ordet ’zoo’ også skal indgå i et rescue center for dyr: ”Derfor kan vi ikke bare kalde det et Santionary, som det passende hedder i udlandet.”, afslutter Joan.

Odsherred Zoo Rescure er åben for alle besøgende, og deres sæson er netop skudt i gang.

Read more posts

Hold dig opdateret

Modtag nyheder om begivenheder i Porten og den kommende bydel Vridsløse.